fbpx

My Cart

 x 

Cart empty

Маслиновото масло екстра върджин е основен таргет за хранителните измамници. Благодарение на иновативен дигитален метод, обаче, това няма да продължи дълго. Нов, финансиран проект на ЕС за научни изследвания и иновации - S3FOOD, ще използва ДНК анализ и блокчейн технология, за да генерира устойчив на измама генетичен баркод, който да се приложи към всяка бутилка зехтин.

Идва най-прекрасното време от годината, в което ще се видим с близките ни хора, ще се потопим в аромата на любимите ястия и домашните сладкиши. И ако за някои това е дългоочаквана ваканция, то за други, празниците обикновено са свързани с притеснения за фигурата, които лесно могат да развалят комфорта на дома.

Тази година, маслиновото масло екстра върджин буквално достигна нови висоти. 4 сорта италиански зехтин бяха изпратени до Международната космическа станция (МКС), разположена на около 400 километра над земната повърхност, под ръководството на астронавта на Европейската космическа агенция (ESA), Саманта Кристофорети.

Наскоро Министерството на земеделието на САЩ (United States Department of Agriculture, USDA)  публикува наръчник за безопасност при пържене в дълбока мазнина в домашни условия, където официално разбива един от най-упоритите митове за зехтина - а именно, че не трябва да се използва за пържене.

На 21, 22 и 23 юли се проведе шестото издание на Дните на отворените врати, организирано от Опора Заден България. Elly’s Supreme Taste и Plant’s Soul Bulgaria бяха съорганизатори на събитието, което тази година беше с фокус към кулинарията.

Знаехте ли, че зехтинът може да бъде полезен и за домашните ни любимци? Точно така! Маслиновото масло екстра върджин може да направи чудеса за здравето на нашето куче или коте, а консумацията му става изключително лесно - просто трябва да капнем малко капки върху храната им.