fbpx

My Cart

 x 

Cart empty

Маслиново дърво

"Започвам рубриката "Артишок и зехтин с Анна Петкова" с голямо вълнение. Избрах точно това име, защото артишокът и зехтинът са много подобни - причудливи и многопластови, с удивителни вкусови и ароматни характеристики, които ни се разкриват постепенно - листо след листо, ястие след ястие. И двата продукта изискват търпение, любов и любопитство, за да ги опознаем, а зехтин extra virgin - и посвещение, за да се превърне във вълнуваща част от деня ни, за здраве и творческо вдъхновение.

Всеки месец ще разкривам за вас тайни за тази така благородна и благодатна живителна течност, позната ни още като кехлибарен еликсир и течно злато. И постепенно, надявам се, любовта към зехтин extra virgin ще ви завладее, така както завладя мен преди години. И вече няма връщане назад.

Желая ви здраве и щастие с храната,
Ваша Анна"

Източник: https://www.bacchus.bg/

Клонка маслини

Всички държим поне по едно шишенце от ароматната течност в кухненския шкаф, но замисляли ли сте се колко дълго всъщност може да изкара там? Със своя жълт или зелен оттенък, баланс на плодови и пикантни вкусове, подходящ за почти всички ястия, зехтинът е ценна съставка към арсенала на всеки кулинар. Правилното съхранение на бутилка със зехтин е най-добрият начин да запазите качеството му.

Зехтин Extra Virgin Ariston

За нас е удоволствие да ви поканим на едно истинско пътешествие, поело в себе си духа на историята и преплетено с богатство от Средиземноморието.

На 5.12 в град Пловдив майстор пекар Георги Лефтеров ще посрещне Elly’s Supreme Taste и нейното злато в малки бутилки – зехтин, целунат от Слънцето! Ще станете свидетели на една уникална симбиоза между традиции и вкус, издържали на времето!

маслинови дръвчета

Днес сме предвидили едно пътуване назад във времето – далеч в Антична Гърция, където започва историята на зехтина.

Представете си, че сте на Олимп. Вие сте един от боговете и притежавате цялата мощ на света. Ако трябваше да изберете най-големия подарък за човечеството, какъв би бил той?

Лола Сагра, собственик на марката маслиново масло Extra Virgin Nobleza del Sur

Миналата 2019 година в програмата Кино Гурме на София Филм Фест беше включен един умно замислен и майсторски заснет документален филм, посветен на андалусийската провинция Хаен, известна като Световната столица на зехтина. Филмът разказваше за тихата революция, извършена от ново поколение талантливи производители на зехтин, които успешно демонстрират, че техният традиционен и емблематичен сорт маслини пикуал може да ражда най-качествените и награждавани зехтини в света.